Инструкция по подбору тура на Грецию , клик ниже.
17°C
Wind: 9km/h W
Clear Skies
Humidity: 48%
Chisinau
Moldova, Republic Of
Вс
22°C
Пн
20°C
Вт
24°C
Курсы Валют НБМ
Календарь событий.
Апрель 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Дек    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Transfagarasan

EXCURSIE TRANSFĂGĂRĂȘAN + LACUL BÂLEA

IN LUCRU………

99 euro

Cetatea Poenari, Mănăstirea Curtea de Argeș, Biserica Domnească din Curtea de Argeş, Curtea Domnească din Târgovişte, Cascada Bâlea, Lacul Balea, Barajul Vidraru, Cetatea Fagaras, Brasov, Biserica din Borzeşti

Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu. Deși la momentul respectiv România avea deja mai multe treceri ale Carpaților Meridionali moștenite dinainte de perioada comunistă sau făcute în primii ani ai regimului , invazia Cehoslovaciei din 1968 de către trupele sovietice și ușurința cu care puteau fi blocate sau atacate trecerile existente între Transilvania și Muntenia determină inițierea de urgență a proiectului „Transfăgărășanului” – un drum strategic care să lege garnizoanele Piteștiului și Sibiului. În notele de fundamentare a proiectului se menționează, totodată, ca motive „deschiderea bazinelor forestiere din masivul Făgăraș, folosirea mai rațională a pășunilor alpine și realizarea unui centru turistic montan în zona Lacului Bâlea”

Programul turului:

I-a zi (Joi/09.06.2016):

 •   Plecarea din Chisinau (ora 23:00)

II-a zi (Vineri/10.06.2016):

 • Vizitarea complexului muzeal „Curtea Domnească din Târgovişte”.
 • Vizitarea mănăstirii Argeş.
 • Biserica Domnească din Curtea de Argeş.
 • Cazare.

A III-a zi (Sâmbătă/11.06.2016):

 • Vizitarea cetăţii Poenari
 • Drumul Transfăgărăşan cu următoarele obiective:
 • Lacul Bâlea;
 • Cascada Bâlea;
 • Barajul Vidraru;
 • Seara întoarcere la pensiune.

A IV-a zi (Duminică/12.06.2016):

 • Vizitarea cetăţii Făgăraş.
 • Excursie prin Braşov.
 • vizitarea bisericii din Borzeşti (jud. Bacău).
 • Seara 22:00-23:00 sosirea în Chişinău

   Manastirea Curtea de Arges a fost inaltata de Sf. Neagoe Basarab pe fundatiile unui locas mult mai vechi. Este distrusa in anul 1611 de armatele lui Gabriel Bathory si restaurata de Matei Basarab. Paul de Alep, in 1654, considera biserica Manastirii Curtea de Arges „una din minunile lumii”. In 1793, Manastirea Curtea de Arges devine, pentru o scurta perioada, sediu al Episcopiei Argesului.

Spre sfarsitul secolului al XIX lea a fost refacuta in forma prezenta de catre arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy. In fata bisericii manastirii Curtea de Arges se afla un agheasmatar, iar in afara curtii manastirii fantana legendarului mester Manole.

 

   Transfagarasanul face legatura intre Muntenia si Transilvania respectiv intre judetul Sibiu  si Curtea de Arges.

Traseul prezinta o mare atractie pentru turisti datorita peisajelor fascinante create de relieful glaciar. Aici intalnim lacurile Vidraru, Capra, cabane, Complexul Cumpana si telecabina Balea, cascada si Lacul Balea.

Peisajul este foarte frumos si in acelasi timp salbatic avand in partea laterala prapastii pe o suprafata de 9 km. Din cauza faptului ca traseul este situat in cei mai inalti  munti ai tarii, acesta poate fi strabatut doar vara.

 

   Cetatea Poenari a fost resedinta secundara a lui Vlad Tepes, fiind construita ca post de fortareata contra otomanilor. Cetatea se afla la 4 km distanta de barajul Vidraru, in varful muntelui Cetatuia.
La cetate se poate ajunge urcand 1480 de trepte din beton care serpuiesc printr-o padure de fag.

 

   Biserica din Borzesti este renumita pentru legenda ce graviteaza asupra ei. Se spune ca este singura biserica ridicata de Sfantul Stefan nu pentru a comemora o victorie, ci in amintirea prietenului sau, Gheorghita, omorat de tatari in acest loc.

 

Заказать 
РАННЕЕ БРОНИРОВАНИЕ лета 2017. Скидки до 40%
<a href="http://thisismyurl.com/downloads/easy-random-posts/" title="Easy Random Posts">Easy Random Posts</a>